14.12.16

Pregnancy Stories : 2nd

22hb October ; Sabtu...
bangun pagi laju-laju pergi tandas..
tapi sebelum tu dah cover baik punya pregnancy test tu...
hehehehe~~~
kang kantoi kang dengan ibu tak pun adik-adik..

2 line naik tanpa perlu di tunggu.. laju je line tu naik..
kelip-kelip mata jugak saya tengok..
saya terus buat 2 kali tau...
sebab nak confirm punya pasal...
saya beli lain-lain brand...
memang sah double line..

esok nya saya buat lagi sekali...
guna clear blue...
orang kata clear blue ni tepat walaupun hormon hcg tak berapa pekat lagi...
yang ni debar-debar... 
hahaha..lama pulak nak tau result..
dalam 5 - 7 min macam tu...
then, result dia tulis 3week..

saya terus download apps..
nak tahu usia kandungan...
masa check ni baru 6 minggu...
husband pulak bila kita bagi tengok benda ni..
dia boleh tanya mengandung ke ni?
tak reti baca kan...

mula-mula ingat nak terus pergi scan...
tapi bila baca ramai cakap kandungan 6 minggu tak nampak apa pun lagi...
kalau ada sakit berpanjangan kat ari-ari atau ada turun darah pergi lah check buat scan..
jadi saya tangguh sampai lah usia kandungan 8minggu 6 hari.. nak masuk 9 minggu lah kira nya..

tapi bila scan..
usia kandungan dah lari sikit..
nanti kita sambung ehhhh...

1 ulasan:

misz sheyla berkata...

Tahniah... take care awal2 pregnancy...jgn lasak..jage makan...