14.7.16

Wedding Preparation : Part 5 (Baju Nikah)

Minggu ni baru nak hantar kain buat baju nikah.. guess what?? kakak tu kata dia tak boleh siapkan on time.. saya mintak baju tu siap awal 2 minggu sebelum nikah sebab saya akan tampal sendiri beads... gigil dah saya tau.. whatsapp lagi seorang tailor... pun sama jugak... aduhhhhh.... nak tercabut jantung rasanya...

laju-laju whatsapp kawan saya.. sebab dia pun bakal pengantin jugak... lepas tu dia bagi contact number... terus saya call.. alhamdulillah... akak tu terima lagi... jadi Jumaat ni baru hantar jahit.. hati tak lega selagi tak hantar.. mengadu dengan kakak kat ofis lama.. dia boleh cakap padan muka... hahahaha.. 

tadi lunch hour pergi Nagoya kat Plaza Alam Sentral... nak beli kain nak buat veil.. mula nak beli glitter chiffon... tapi bila fikir balik.. veil nanti nak letak beads bagai.. meriah sangat lah pulak kan... jadi beli chiffon biasa je.. nasib baik lah ada warna sama dengan kain nikah tu.. tapi saya rasa ada beza sikit warna nya.. cuma kalau tengok betul-betul baru nampak beza warna tu...

kalau saya beli yang glitter tu, memang meriah habis lah persalinan nikah saya.. berbagai-bagai warna.. warna warni di aidilfitri.. =p dah macam baju raya kang nanti... 

hari ni kerja ofis kurang.. jadi google lah DIY Veil Nikah.. insyaAllah ada keyakinan tang potong dan hantar jahit tepi.. tang nak menjahit lace.. memang belum ada keyakinan lagi... doakan ye...

rasa nak buat veil bentul bulat... tapi tangan ni gunting kang takut jadi bentuk segi tiga je... tangan parkinson saya ni...

1 ulasan:

Siqah Hussin berkata...

Wahh in preparation nak wedding rupanya dia.. Mesti excited buat segala kan.. Best2. Memori terindah nanti jadinya 😍